sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Kinuskikakku


Tämä Rasmuksen nimpparikakku kuuluu myös niihin epäesteettisen päivän leivonnaisiin. Asutaan väliaikaisesti rakennusprojektin ajan pienessä kerroasunnossa ja muistin vasta, että eihän minulla ole yhden ainoaa kakkuvuokaa täällä. Kaikki tuli pakattua varastoon tilanpuutteen vuoksi. Päätin sitten tehdä kakun kääretorttupohjasta ja latoa sen vaan johonkin vuokaan. Muuten kiva idea, mutta kelmutettu posliinivuoka ei ihan hevillä luopunutkaan sisällöstään, kun yritin kumota kakun vadille siitä...No, tuli se sitten ulos, mutta vähän jouduin paikkailemaan!

Kakku on tehty siis yhdestä 4 munan kääretorttupohjasta ja välissä on hedelmäinen mousse, jossa häivähdys appelsiinia ja mangoa.


Hedelmäinen mousse

4 dl kermaa
1 prk appelsiinituorejuustoa
n. 2 dl mangososetta
4 liivatetta
sokeria maun mukaan

Päälle keitin kinuskin.

Kinuski

2 dl kermaa
2 dl fariinisokeria

Keitä kermaa ja fariinisokeria n. 20 min, kunnes seos on paksuuntunut. Anna jäähtyä hieman ja levitä tasaisesti kakun päälle.

2 kommenttia:

  1. Valkoiset koristerakeet jopa peilaavat kinuskipinnasta, vau :)

    VastaaPoista
  2. Kinuski olikin tuon päivän leivonnaisissa ainoa asia, mikä onnistui. :)

    VastaaPoista