torstai 20. elokuuta 2009

Minttusuklaajuustokakku


Näitä on tullut tehtyä useampaan otteeseen, kun ainakin minun makuuni tuo mintun ja suklaan yhdistelmä on aika lähellä täydellisyyttä. Idea on Kinuskikissan blogista hiukan muunneltuna. Pohja on tehty minttudominoista ja margariinista. Alla suklaakerros, jossa kermaa, maustamatonta tuorejuustoa ja sulatettua tummaa suklaata ja tietysti hyydyttämiseen liivatteet. Hyydytin suklaakerrosta jokusen tunnin ennen minttukerroksen tekoa. Minttukerroksessa kermaa, tuorejuustoa ja Pätkis Minisejä murskattuna. Hyydytys myöskin liivatteella. Niin ja värjäsin tuota minttukerrosta sinisellä ja vihreällä pastavärillä hiukan "minttuisen" vaikutelman luomiseksi. Koristeena värjättyä valkosuklaata, josta juustohöylällä tein kiehkuroita. Nam!

Tästä kakusta on pyydetty ohjetta, joten lisäänpä sen tänne nyt!

Minttusuklaajuustokakku

180 g Minttu Domino-keksejä
50 g voita tai margariinia

5 dl kermaa
1 prk maustamatonta tuorejuustoa

n. 100 g tummaa suklaata
1 pss Pätkis Minis-patukoita
5 liivatelehteä
2 rkl vettä
sinistä ja vihreää elintarvikeväriä
(sokeria)


Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos tasaiseksi irtopohjavuokaan ja nosta pohja täytteenteon ajaksi jääkaappiin kovettumaan.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto. Ota kerma-tuorejuustovaahdosta n. 1/3 toiseen astiaan ja laita kylmään odottamaan. Sulata tumma suklaa ja lisää se sekoittaen vaahdon joukkoon. Leikkaa Pätkikset pieniksi paloiksi ja laita niistä n. puolet vaahdon sekaan. Sulata 3 liivatelehteä pienessä tilkassa vettä ja lisää se seokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada pohjan päälle ja laita vähintään tunniksi jääkaappiin hyytymään.
Ota loppuosa kerma-tuorejuustovaahdosta ja lisää joukkoon loput pätkikset. Mausta sokerilla maun mukaan. Värjää vaahto tipalla sinistä ja vihreää elintarvikeväriä. Sulata 2 liivatelehteä pienessä määrässä vettä ja lisää vaahtoon. Kaada seos hyytyneen suklaisen kerroksen päälle ja laita uudelleen jääkaappiin hyytymään. Anna hyytyä vähintään 4 h tai mieluiten yön yli.



3 kommenttia:

  1. tämä minttu unelma on todellakin jotain. aivan ihana

    VastaaPoista
  2. ihanan näköinen! voisitkohan vielä laittaa tänne tarkat määrät aineksista joita olet käyttänyt tätä tehdessäsi niin voisi itsekin kokeilla :)

    VastaaPoista