perjantai 21. elokuuta 2009

Raparperipiirakkaa

Raparperipiirakkaa täytyy joka kesä ainakin kertaalleen tehdä! Tällä kertaa tein tämmöisen, ei niin perinteisen raparperipiirakan, jossa myös vähän mansikkaa. Pohja on murotaikinaa, hyvin kelpaa vaikka valmistaikina, jos kiirus on. Keitin raparperista ja pakastemansikoista "pikahillon" sakeuttamalla sen perunajauhoilla ja makeuttamalla ihan tavallisella sokerilla. Hillo levitetään vuokaan pohjan päälle ja sen päälle levitin vielä kermaviili-kananmunaseoksen, jossa sokeria, vaniljasokeria ja ripaus kanelia. Uunissa 225 asteessa n. 20 min tai kun reunat näyttävät saaneen väriä sopivasti. Täyte on kuumana löysää, joten kannattaa antaa jäähtyä ensin. Vaikka itse sanonkin, niin aika herkullista ja mehevää! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti