torstai 20. elokuuta 2009

Suklaapalleroita



Nää on tosi helppoja ja vievät taatusti makeannälän nopeasti! Näitä palloja voi tehdä vaikkapa epäonnistuneesta kakkupohjasta tai kekseistä. Ylemmät pallerot on tehty minttudominoista. Ei tarvitse kuin murskata keksit ja laittaa sekaan maustamatonta tuorejuustoa niin, että syntyy sopivan oloinen massa. Massasta muotoillaan palloja ja pallot pyöritellään sulassa suklaassa esim. kahden lusikan avulla tai laittamalla pallo coctail-tikkuun. Tämän jälkeen voi halutessaan koristella nomppareilleilla tai muilla pikkunamuilla. Suklaana kannattaa käyttää Brunbergin tummaa suklaata, koska sitä ei tarvitse temperoida eli se kovettuu napsahtavaksi sulatuksen jälkeenkin ja pysyy huoneenlämmössä suht kovana.
Alemmat pallot on tehty suklaakuivakakusta, joka on murskattu ja sekaan laitoin maustamatonta tuorejuustoa ja appelsiinimarmeladia. Näistä tehdään muotoiltava massa ja tarvittaessa annetaan "jämähtää" hetken jääkaapissa, jonka jälkeen muotoillaan palleroita ja päällystetään suklaasulalla. Näitä on kiva tehdä vaikka lasten kanssa. :)

Näiden idean näin myös jossain blogissa, mutta en nyt valitettavasti muista missä.

3 kommenttia:

  1. Nuo kakkupohjanjämistä tehdythän on ihan kuin perunaleivoksia. Näppärää, kätevää ja maukasta! Kivannäköisiä ovat nuo pallerot. :)

    VastaaPoista
  2. Mä olen myös tehnyt jämistä noita palleroita. Viimeksi tein kinuskimokkapalojen lopusta ja tuli kyllä niiiiin hyviä:)

    VastaaPoista
  3. Sait tämän nyt kuulostamaan niin helpolta, että kai niitä on vihdoin kokeiltava. Niin hyviltäkin näyttävät. :)
    Kiitos vierailusta blogissani. Linkitys sopii ilmanmuuta. Minä teen samoin :)

    VastaaPoista